Мед Атлант

Українців просять не користуватися порадами розробників програмного забезпечення “M.E.Doc”

Кіберполіція рекомендують українців не користуватись порадами розробників програмного забезпечення “M.E.Doc”.

У повідомленнні йдеться, що застосувавши рекомендації користувач заборонить системі комп’ютера правильно та вчасно реагувати на шкідливу діяльність програмного забезпечення, пише Українська правда.

“У разі виконання цих рекомендацій користувач несвідомо заборонить системам захисту комп’ютера правильно та вчасно реагувати на шкідливу діяльність програмного забезпечення, доданого у “список виключення”, — заявляють у кіберполіції.

Прийнявши рекомендації власник дозволяє проникнути у комп’ютер, обходячи будь-які системи захисту.

“Слідуючи таким рекомендаціям користувач відкриває зловмисникам доступ до свого комп’ютера через вказане програмне забезпечення в обхід системи захисту, піддаючи небезпеці не лише власний комп’ютера, а і всю локальну мережу”, — зазначають у кіберполіції.

Рекомендується вручну оновлювати програмне забезпечення та перевіряти його на авторитетних сайтах,  призначених для аналізу підозрілих файлів, таких як virustotal.com, malwr.com, www.reverse.it. 

Читайте також: Кіберполіція повідомила, як вберегтися від кібератак, які продовжують вражати українські підприємства. ВІДЕО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...