Мед Атлант

Кожен має право на захист. Франківським безхатькам надають безоплатну юридичну допомогу

Сьогодні, 14 вересня, у будинку нічного перебування фахівці Івано-Франківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги зустрілися з безпритульними Івано-Франківська.

Такі зустрічі юристів з безхатьками відбуваються кожних 5-6 місяців. За словами директора будинку нічного перебування Івана Боберського, більшість безхатьків часто потребують юридичної консультації, не мають документів і не мають коштів на їхнє відновлення. Тому юристи допомагають підготувати ряд відповідних документів для суду чи інших установ.

Тарас Красніков, начальник відділу представництва Івано-Франківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, розповів, що вторинна безоплатна правова допомога включає захист; здійснення представництва інтересів осіб в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; складання документів процесуального характеру.

Центру приймає рішення щодо кожного окремого випадку, зважаючи на специфіку питання і категорію особи. Центр забезпечує людям адвоката, який пройшов конкурсний відбір і працює з центром на підставі договору.

Також людей у суді можуть представляти працівники відділу центру, окрім справ, що стосуються кримінального провадження. Роботу адвоката оплачує держава. Людина не платить жодних коштів за консультацію та надання правової допомоги від адвоката, однак, особа повинна сплатити судовий збір для проведення певних експертиз.

Людям, які перебувають без жодних засобів існування, найняти адвоката – не є можливим. І завдяки таким центрам ми допомогаємо вирішити питання безхатьків, – каже Ігор Боберський.

Безхатьки звертались до юристів з питаннями, що стосуються землі, аліментів, розлучень, успадкування, соціального забезпечення, житлових питань. Турбували їх і проблеми з банками: неповернення депозитів та неправильне нарахування по кредитах та інше.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...