Мед Атлант

Більше 700 працівників Бурштинської ТЕС вийшли на акцію протесту: екс-очільник профспілки вимагає повернення керівної посади

Сьогодні, 25 вересня, біля центральної прохідної Бурштинської ТЕС відбулась акція протесту через те, що у п’ятницю, 22 вересня, ще тоді голова профспілки Бурштинської ТЕС Руслан Карвацький не зміг потрапити на своє робоче місце.

Нагадаємо, у п’ятницю вранці Руслан Карвацький намагався потрапити на роботу, однак на вході охоронці не дозволили цього зробити, пояснивши, що голові профспілки вхід заборонений. Виконуючий обов’язки директора Бурштинської ТЕС Денис Шмигаль тоді повідомив, що за наказом ЦК Профспілки Руслана Карвацького звільнили з посади. Проте, екс-очільник профкому наголосив, що таке рішення є незаконним. Відтак, викликав патрульних, які на місці події задокоментували факт правопорушення за статтею 170 ( перешкоджання законній діяльності професійних спілок).

Вже сьогодні колектив Бурштинської ТЕС, члени профкому і цехкому провели розширені профспілкові збори, де обговорили питання про недопущення до робочого місця і перешкоджання діяльності вибраного колективом голови профкому. Руслан Карвацький розповів МІСТУ, що під час зборів він закликав присутніх скасувати рішення в.о. директора щодо звільнення його з посади та запропонував призначити на посаду свого заступника. Також, Руслан каже, що сорок працівників профспілки намагались без їхньої згоди перевести в агенство місцевого економічного розвитку, але колектив запобіг такому незаконному переведенню працівників.

Загалом на акцію протесту прийшли близько 700-800 працівників Бурштинської ТЕС, серед них були й такі, що не підтримували колишнього голову. Виконуючий обов’язки директора Денис Шмигаль, чи будь-хто інший з адміністрації до людей не вийшов.

Ми перекрили прохідну. Денис Шмигаль побачив у вікні, що на протест зібрались стільки людей і забоявся вийти. Тому вирішити проблему не було з ким, – каже Рулсан Карвацький.

Працівники поставили умову: у випадку, якщо завтра колектив профспілки не зможе потрапити на своє робоче місце, вони виходитимуть на безстрокову акцію протесту.

Читайте також: Прокуратура Івано-Франківської області розглядає законність рішення щодо приватизації Бурштинської ТЕС

В конфліктну ситуацію щодо “Бурштинської ТЕС” втрутяться франківські атовці. ЗАЯВА

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...