Мед Атлант

Старшокласник, якого побитий учень 13 школи звинуватив у нападі, у суді все заперечив

Сьогодні, 9 жовтня, в міському суді Івано-Франківська слухалася справа Віталія Мельничука – батька колишнього учня ЗОШ №13, якого взимку жорстоко побила банда осіб на території однієї з шкіл Івано-Франківська. Син Віталія прийшов додому з численними побоями.  Як стверджує потерпілий – серед кривдників були старшокласники його школи. Батько, у намаганні з’ясувати ситуацію, знайшов хлопців і вирішив розібратися. Мати одного з них і подала на батька побитого хлопця до суду. Жінка стверджує, що той безпідставно зламав ніс її сину.

Нагадаємо, під час слухання справи 31 липня її розділили на два кримінальні провадження. Одне з них – за заявою матері Юрія Перепічки (старшокласника ЗОШ №13, на якого вказав син Віталія Мельничука в день побиття) дійшло до суду. Інше – за заявою батьків побитого школяра – досі на етапі розслідування. 14 серпня у суді Віталію Мельничуку повідомили про підозру. Після цього адвокат клопотав, щоб заслухати свідків. Для прикладу, патрульних, які приїжджали на місце події. Проте суд відхилив клопотання. Крім того, відхилено і в клопотанні щодо того, аби повернути справу на дорозслідування, щоб ці справи об`єднали.

Адвокат Мельничука Олег Веремієнко вважає, що прокуратура “зливає” цю справу. Іншого пояснення не бачить, адже в усіх клопотаннях відмовлено.

Сьогодні, 9 жовтня, прокурор Федорин зачитав обвинувальний акт, в якому йдеться про те, що 28 січня 2016 року Віталій Мельничук підійшов до кількох хлопців і почав обвинувачувати їх у побитті сина. У цей момент до компанії неповнолітніх підійшов Юрій Перепічка, його Мельничук також почав обвинувачувати у побитті сина. Згодом йому не сподобалась поведінка Юрія Перепічки і він наніс йому удар. Чим спричинив тілесні легкі ушкодження у вигляді перелому носа.

Внаслідок цього було витрачено кошти на лікування, а сам Перепічка отримав значну моральну шкоду – він наразі зациклюється на події і не може зосередитися на навчанні. Слід зауважити, що мати Перепічки вимагає у Мельничука грошової компенсації у розмірі 50 тисяч гривень. А також повернення 1 028 гривень, які були витрачені на лікування хлопця.

У суді заслухали і самого 15-річного учня ЗОШ № 13 Юрія Перепічку.

Хлопець каже, що того дня мав заняття з англійської мови, яке почалося о 17:00 год. Після того він пішов на вулицю Довгу – в гості до сестри. Між 16:00 і 17:00, як розповідає Перепічка, вони з друзями відпочивали у ресторані швидкого харчуванння “Чікен хат”. Зауважимо, як розповідає правозахисник Мельничука Олег Веремієнко, саме між 16:00 і 17:00 на теритрії ЗОШ №1 побили Віталія Мельничука-молодшого.

На перехресті вулиць Довга і Тичини о 20:30 год. я побачив своїх друзів і незнайомих мені чоловіка та жінку. Чоловік почав звинувачувати мене у побитті і запропонував піти поговорити. Потім вдарив мене. Після чого я впав. Зателефонував до матері і батька, вони прийшли, Мельничук направив пістолет на них і пригрозив, що всіх розстріляє. Потім викликали патрульних. Під час поверхневого обшуку під курткою у нього (Віталія Мельничука – ред.) був бронежилет.

Каже, що Мельничук вдарив лише його, але штовхав усіх. Також Перепічка стверджує, що до того Віталія Мельничука не знав, а з його сином знайомий дотично – бачив у школі.  Крім того, хлопець каже, що не перебував у той день, коли відбулося побиття Віталія Мельничка-молодшого, на території школи № 1. І в бійку з ним не вступав.

Суддя каже, що це справа приватного обвинувачення і є можливість примиритися. Однак сторони таку можливість не використали.

У підсумку сьогодні було вирішено відкласти слухання для виклику свідків по справі на 10 листопада.

Додамо, що сина Мельничука вже прозвали “Бетменом” за те, що вступився на захист молодшого знайомого, якого нібито пресувала шкільна банда старшаків. Власне це, як пояснює сам неповнолітній, і могло стати причиною побиття.

Деталі справи – у відеосюжеті “МІСТО” за 31 липня:

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...