Мед Атлант

Головний комунальник Франківська: Хочемо, щоб весь центр став пішохідним, зручним, однорівневим

Як вже писало МІСТО, сьогодні, 13 жовтня, у середмісті Івано-Франківська урочисто, з музикою, після капітального ремонту відкрили вулицю Тринітарську.

За словами директора департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайла Смушака, Тринітарська стала першою ластівкою. Адже наразі триває реконструкція ще кількох вулиць у середмісті.

Ця вуличка з транзитної перетворилася на вулицю, яка притягує. Щоб люди приходили сюди спеціально: прогулятися, сфотографуватися, щоб вони тут відпочивали. Хочемо, щоб такі вулиці стали стандартом для середмістя Івано-Франківська. Зараз Тринітарська, яка стала першою ластівкою, а згодом Станіславська, вулиця Лесі Українки, площа Міцкевича тощо. Ми хочемо робити якісні проекти.

Багато містян говорять про те, що на цій вулиці варто було би ще щось із вивісками зробити, щоб вона виглядала завершеною. Михайло Смушак каже, що про це вже велися розмови із власниками магазинів.

Дуже сподіваємося, що вони самі зрозуміють, що для такої вулиці такі вивіски не підходять. І поміняють їх самі. Зараз у нас є суперечності – суд скасував наше положення про вивіски, наразі готуємо нове. Але ми сподіваємося на відповідальність. Хочемо, щоб вулиця виглядала європейською не тільки покриттям, але і вивісками, фасадами. Можна зробити так, щоб вони виглядали більш концептуально, ніж зараз.

Також головний комунальник Франківська зауважив, що ремонт площі Міцкевича та примикаючої до неї вулиці Лесі Українки має бути виконаним на ще кращому рівні.

По Лесі України і Міцкевича проект набагато крутіший, ніж цей. Він буде втілений ще якісніше і професійніше. Хочемо, щоб весь центр став пішохідним, зручним, однорівневим.

Читайте також: Буде погода – буде зроблено: головний комунальник Франківська про терміни завершення ремонту у середмісті

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...