Мед Атлант

У Франківську під ОДА влаштували мирну акцію за “Велику політичну реформу”. ФОТО

Сьогодні, 17 жовтня, біля приміщення Івано-Франківської обласної держадміністрації відбулася акція за “Велику політичну реформу”.

Активісти громадських організацій та представники різних політичних сил вимагають від керівництва області невідкладно звернутись до Верховної Ради України щодо ухвали законопроектів про зміни виборчих правил (№1068-2), обмеження депутатської недоторканності (№6773) та створення антикорупційного суду (№6011).

Активісти підписали та передали до Івано-Франківської обласної ради звернення, у якому вимагають звернутися до Верховної Ради України із закликом підтримати три вказані вимоги громадян.

Всеукраїнська акція з вимогою проведення “Великої політичної реформи” відбувається одночасно у столиці під стінами Верховної Ради України та усіх обласних центрах України.

Організатори акції заявляють, що мирне зібрання за “Велику політичну реформу” відбуватиметься до того часу, поки вимоги учасників акції не будуть виконані в повному обсязі

За словами організаторів, зміна виборчих правил передбачає скасування змішаної виборчої системи, створеної 2011 року в інтересах режиму Януковича, та впровадження пропорційної виборчої системи з відкритими регіональними списками.

Для цього необхідно невідкладно ухвалити законопроект №1068-2.

Це важлива частина Коаліційної Угоди, міжнародне зобов’язання України та передвиборча обіцянка Президента Порошенка, що є запорукою якісного оновлення політичної еліти України.

Про необхідність створення Антикорупційного суду свідчать десятки переданих до Солом’янського суду корупційних справ щодо політиків топ-рівня, які чинні служителі Феміди просто неспроможні оперативно і неупереджено розглядати.

Сьогодні в парламенті перебуває законопроект №6011, що врегульовує створення відповідних судових інституцій. Натомість, команда Президента Порошенка посилено проштовхує запуск антикорупційних судів у формі палат, що нічим не відрізнятимуться по формату роботи від діючих судів.

Обмеження недоторканності народних депутатів (законопроект №6773), з одного боку, дозволить притягати їх до кримінальної відповідальності на загальних підставах, з іншого – збереже індемнітет – відсутність можливості переслідування за наслідками їх політичної позиції та висловлювань.

Читайте також: Центром міста пройшовся марш за права тварин. ФОТО/ВІДЕО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...