Мед Атлант

Сільський голова з Прикарпаття, якого спіймали на хабарі, просить суд затвердити його угоду з прокурором

Сьогодні, 18 жовтня, в Івано-Франківську відбулося чергове судове засідання щодо корупційного правопорушення сільським головою с. Підлужжя.

На початку засідання захисник обвинуваченого Володимира Бурачка попросив суд затвердити угоду, яку раніше було укладено між ним та прокурором про визнання винуватості. Захисник сільського голови просив накласти Бурачку покарання у вигляді штрафу 1500 неоподаткованих мінімумів громадян (25 500 грн) та позбавити його права 3 роки обіймати посаду у держорганах.

Після короткої перерви, суд вирішив затвердження угоди відхилити, адже оскільки вона не відповідає інтересам суспільства. Тому, наразі вирішується питання щодо подальшого розгляду справи.

У свою чергу, обвинувачений Володимир Бурачок здивований такому рішенню:

У мене немає слів, я хотів затвердити угоду, бо в мене троє дітей, син іде на операцію

Суддя відповів, що оскаржувати рішення вже не можна, тому суд продовжить розгляд справи по суті 27 листопада.

Нагадаємо, сільського голову Підлужжя, що в Тисменицькому районі, в червні піймали на хабарі в тисячу доларів. Винагороду війт вимагав від атовця за сприяння виділення земельної ділянки ветерану на сесії сільської ради.

Свої “старання” голова оцінив у 40 тисяч гривень. На землі, яка б мала виділятися атовцю безкоштовно, чиновник вирішив нажитися. Питання обіцяв “вирішити” на сесії сільської ради, — коментують в Управлінні захисту економіки в Івано-Франківську.

Додамо, що таку ж угоду з прокуратурою, як  Володимир Бурачок,  заключив і ще один сільськи голова приміського села Ямниця Микола Зелінський. Його і землевпорядника підозрювали у отриманні неправомірної вигоди в сумі 180 тисяч долаарів. 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...