Мед Атлант

У Франківську відкрили першу інформаційну дошку на пам’ятці культурної спадщини. ФОТО/ВІДЕО

Сьогодні, 19 жовтня, в Івано-Франківську відбулось урочисте відкриття інформаційної дошки –пам’ятки культурної спадщини на будівлі міської поліклініки №3.

Будинок побудований ще 1925 року. У той час будівля була касою хворих – касою соціального забезпечення. Її збудували за 200 тисяч злотих завдяки підприємливості першого директора каси хворих Коханського. Проектував будівлю архітектор Адольф Каменобродський.  Поліклініка є пам’яткою культурної спадщини місцевого значення. Реставрацію та оздоблення фасаду центрального корпусу розпочали у грудні 2015 року і завершили в 2016 році.

Головний лікар Наталія Вітоха та міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків урочисто відкрили на будівлі поліклініки анотаційну дошку .

Руслан Марцінків каже, що у місті відкрили вже 80 пам’яток, але таку дошку – пам’ятку культурної спадщини відкривають вперше. Подібні анотаційні дошки у подальшому будуть встановлювати на всі будівлі, на яких реконструюють фасад. Руслан Марцінків подякував головному лікарю за сприяння в залученні коштів на реконструкцію фасаду поліклініки.

Ми приймемо історико-архітектурний опорний план. Це важливо, адже до тепер такого не було. Нам потрібно зберігати історичну спадщину, – каже міський голова.

Детальну інформацію про будівлю франківці та туристи можуть дізнатись відсканувавши QR-код, який є на встановленій дошці.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...