Мед Атлант

У суді прокоментували ухвалу щодо відсторонення від посади франківського патрульного

Вчора, 19 жовтня, Івано-Франківський міський суд виніс ухвалу, згідно з якою тимчасово відсторонено від займаної посади командира роти №1 управління патрульної поліції у місті Івано-Франківську Леоніда Гончарука.

Зазначимо, що досудове слідство підозрює його у вчинені кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 364 ККУ (перевищення влади або службових повноважень, якщо воно супроводжувалося насильством, застосуванням зброї або болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями )

Ця ухвала піддалась різкій критиці збоку громадськості, тому в суді вирішили внести деякі роз’яснення  щодо цього.

Зазначена ухвала розглядалась за клопотанням прокуратури Івано-Франківської області. З нього випливає, що досудове слідство обґрунтовано підозрює відсторонену особу у правопорушенні передбаченому ч.2 ст. 365 Кримінального кодексу України. Правопорушення у якому підозрюють поліцейського відноситься  до категорії тяжких. Відповідно до ч.ч. 1, 2 ст. 154 КПК України відсторонення від посади може бути здійснено щодо особи, яка є службовою особою правоохоронного органу незалежно від тяжкості злочину, — повідомляють у суді.

На цій стадії досудового розслідування суд не приймає рішень щодо визнання винуватості особи підозрюваного, не надає оцінку доказам та не звільняє підозрюваного із займаної посади .

Крім того, в засіданні, під час якого розглядалось питання відсторонення підозрюваного від посади, як і в інших судових засіданнях, застосовувався принцип змагальності. Тобто як сторона обвинувачення, так і сторона захисту, мали рівні можливості, щоб довести суду необхідність  та значимість задоволення клопотання, або відмові у такому.

Приймаючи рішення, керуючись принципом безсторонності, для суду не має на перед визначеного значення, працівником якого правоохоронного органу є особа, щодо якої було внесено клопотання державним обвинуваченням.

Лише врахувавши у сукупності всі вищенаведені факти, Івано-Франківський міський суд ухвалив відсторонити патрульного від займаної посади на строк 60 діб.

До теми: Франківського патрульного, на якого поскаржився екс-міліціонер, відсторонили від роботи і заборонили виїжджати за межі області. ВІДЕОСЮЖЕТ

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...