Мед Атлант

“Івано-Франківськтеплокомуненерго” підвищує тарифи

Сьогодні, 23 жовтня, відбулося відкрите обговорення питання перегляду тарифів на теплову енергію та послуги з централізованого постачання гарячої води для категорій споживачів через коригування окремих складових для ДПМ “Івано-Франківськтеплокомуненерго”.

Враховуючи те, що тариф затверджений ще у 2012 році за даними 2011 року , виникла необхідність провести коригування тарифів.

Діючі тарифи на транспортування, виробництво та постачання теплової енергії, а також тарифи на послугу з централізованого опалення та гарячого водопостачання були встановлені на базі витрат 2011 року та коригувалися лише через зміну паливної складової. На необхідність зміни тарифів вплинуло чимало чинників: зростання витрат на оплату праці, включення до структури витрат фінансових витрат, пов’язаних із запозиченнями для провадження для ліцензованої діяльності; зростання витрат на придбання води; зростання ціни на природній газ, – зазначила керівник відділу тарифної політики та планування Зварун Оксана.

Відтак, підприємство змушене підняти тарифи. Зокрема, для населення незабаром зросте абонентська плата – зараз вона становить 1,96 грн, а згодом буде становити 2,52 грн.  Для бюджетних та юридичних споживачів збільшиться і вартість теплової енергії, і вартість приєднаного теплового навантаження – більше, ніж на 25 %.

Читайте також:

ТОВ “СТЕК” розпочало опалювальний сезон у Франківську

СТЕК хоче збільшити тарифи на опалення та гарячу воду

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...