Мед Атлант

До Івано-Франківська завітають півсотні волонтерів німецької комісії ЮНЕСКО

Сьогодні, 24 жовтня, в Івано-Франківську відбулася прес-конференція організаторів міжнародної зустрічі волонтерської служби «kulturweit» німецької комісії ЮНЕСКО.

Така зустріч проводиться вперше в історії волонтерської служби «kulturweit». Місцем її проведення було обрано Івано-Франківськ.

Зустріч волонтерів в обласному центрі відбудеться 24 – 27 жовтня. У ній візьмуть участь 50 волонтерів з 7 країн (Україні, Білорусі, Росії, Молдові, Азербайджані, Вірменії та Грузії). Вони працюють з культурними та освітніми проектами в таких організаціях як Ґете-Інститут, Академія Deutsche Welle, в національних комісіях ЮНЕСКО та інших. Волонтери також працюють у школах, де вивчається німецька мова.

Під час прес-конференції спікери вирішили розповісти, чим займаються волонтери «kulturweit» в Україні, чим їх зацікавило громадянське суспільство Івано-Франківська та чому міжнародну зустріч вирішили провести саме тут.

За словами Анни Вайґель, директорки волонтерської служби «kulturweit» Німецької комісії ЮНЕСКО, програма зустрічі буде сфокусована на ініціативах громадянського суспільства і її частиною стануть візити до івано-франківських організацій та знайомство з місцевими ініціативами.

Як звичайна молодь, звичайні громадяни можуть допомагати своїм громадам. Наша мета в тому, щоб якомога більше людей могли зустрітися, познайомитися і спілкуватися на теми розвитку громадянського суспільства. Це конференція є першою в своєму роді.  Сподіваємося, що через це знайомство учасники зможуть напрацювати та організувати різні проекти. Обрали Івано-Франківськ, бо він має живу динаміку і і живу енергію. Нам хотілося поїхати в цікаве місто.

Наталія Шарин, викладачка німецької мови в спеціалізованій школі № 5 м. Івано-Франківськ, розповіла про приїзд німецького волонтера до їх навчального закладу та про той позитивний досвід, який вони отримали.

Минулого року ми мали приємність приймати німецького волонтера. Це було дуже цікаво і для учнів, і для вчителів. Він розповідав дітям, чим живе молодь Німеччини. Вони могли поспілкуватися у неформальній обстановці, учні подолали “мовний бар’єр”, який виникає під час спілкування з іноземцями. За рік наш гість зумів вивчити і українську мову.  Допомагав нам проводити уроки, організовувати дебати. Ми б хотіли в майбутньому теж продовжувати цю практику.

Організаторами є міжнародна волонтерська служба Німецької комісії ЮНЕСКО, яка надає можливість молодим людям 18-26 років долучитися до роботи культурних та освітніх установ у всьому світі на 6 чи 12 місяців та ГО “Інша освіта”, яка створює, випробовує та поширює найкращі практики альтернативних форм освіти. За підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини.

Читайте також: Бери і роби: мама хоумскулера розповіла франківцям про особливості навчання вдома

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...