Мед Атлант

Післязавтра у Франківську розпочнеться Всеукраїнський фестиваль фентезі “Брама”. ПРОГРАМА

27 жовтня в Івано-Франківську розпочнеться дводенний Всеукраїнський фестиваль фентезі “Брама”. 

У програмі фестивалю – дискусії, автограф-сесії, майстер-класи, воркшопи, лекції, наукова конференція та інші заходи. Зокрема, у перший день фестивалю, 27 жовтня, на франківців чекають десять різноманітних та цікавих подій:

  1. О 10:20 годині в 416 аудиторії гуманітарного корпусу Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника відома письменниця Ірина Червінська (Inilara Obirin) проведе лекцію “Фентезійний кіберпростір Станіслава Лема.
  2. О 10:20 годині в 416 аудиторії гуманітарного корпусу Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника літературознавець, автор низки статей з проблем фантастознавства Олеся Стужук прочитає лекцію “Творча манера Анджея Сапковського у сазі про Відьмака“.
  3. О 12:00 годині в 416 аудиторії гуманітарного корпусу Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника відбудеться майтер-клас польською мовою від Piotr Gociek (Польща) “Чи мусить фантастика бути актуальною?”
  4. О 12:00 годині в 25 аудиторії центрального корпусу Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника відбудеться наукова конференція “Світи і антисвіти українського фентезі”модератором якої виступить Степан Процюк. Доповідачі та гості конференції – літературознавець Олеся Стужук, аспірант кафедри української літератури Прикарпатського університету Богдан Стрільчик, асистентка кафедри журналістики Прикарпатського університету Соломія Хороб та Софія Сіренко, аспірантка кафедри української літератури Прикарпатського університету.
  5. О 14:30 годині в театрі-кіно “Люм’єр” Роман Луцький розповістьПро фентезі в кіно і не тільки”. А в 15:00 годині відбудеться показ першого українського фентезі “Сторожова застава”.
  6. О 17:00 годині в книгарні “Є” Остап Українець та Катерина Дудка проведе презентацію підліткового фентезі “Коти-вояки”. Презентуватимуть один із сорока циклів оригінального фентезі.
  7. О 17:00 годині в ресторані “Black & White” відбудеться зустріч з письменниками, видавцями та громадськими діячами Дмитром та Віталієм Капрановими. Вони розкажуть про “Фентезі для дорослих. Фентезі як художній прийом” та проведуть магічний сеанс на тему “Фентезі без драконів”.
  8. О 18:00 годині в “Panorama Pub Internationale” відбудеться фентезійно-фантастичний квіз “Вікторина вигаданих світів”. Командам доведеться позмагатися в дев’ятьох турах, присвячених різним аспектам жанрової літератури, кінематографу та комп’ютерних ігор. Квіз розрахований як на досвідчених та професійних гравців, так і на новачків.
  9. О 18:00 годині в книгарні “Є” презентуватимуть стампанк-роман “Архіпелаг” письменника-фантаста Ігора Сіліври.
  10. О 18:30 годині у ресторані “Black & White” відбудеться зустріч під назвою “Зворотні світи творчості Дари Корній” з письменницею Дарою Корній – лауреаткою третьої премії “Коронації слова”, володарки титулу “Золотий письменник України”.

“Браму” можна сміливо назвати найбільшим в Україні жанровим конкурсом. Лише за три місяці від оголошення старту було отримано понад півтисячі оповідань у різних жанрах фентезі: від дитячого, до містичного, від техно-фентезі, до карпатської магії! Принципова конкурсна вимога – українська мова твору. “Брама” впевнено доводить: є автори, що пишуть українською! Понад 500 конкурсних робіт – яскраве цьому підтвердження.

Читайте також: У Франківську відзначать грошовими нагородами переможців конкурсу фентезі-оповідань “Брама”

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...