Мед Атлант

Головний комунальник Франківська розповів про методи боротьби із палінням листя в місті

Учора, 27 жовтня, на сесії Івано-Франківської міськради директор Департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайло Смушак озвучив ключові моменти відповіді на депутатський запит Ірини Кулинич про врегулювання ситуації зі спалюванням листя на території міста.

Питання дійсно є актуальним. З метою його вирішення було створено спеціальну рейдову групу, яка працювала впродовж періоду, коли найактивніше мешканці міста спалюють листя. У цей час нашою «Муніципальною інспекцією з благоустрою» було складено 6 адміністративних протоколів і більше 40 приписів на паліїв листя, гілля в місті Івано-Франківську. Найбільша проблема з цим власне у селах. Там є сільські голови, до яких ми зверталися. Але, на жаль, і в цьому році ми мали випадки, коли у погожі осінні дні була купа скарг на паління, – розповів Михайло Смушак.

Ірина Кулинич відповіла, що простими рейдами цю ситуацію не змінити.

Можливо здорові люди не думають про те, що це шкодить тим людям, які не мають чим дихати. Якщо не будуть складати адміністративні протоколи і якщо не буде фінансового покарання за такі дії, просто рейдами ви нічого не зміните.

Головний комунальник Івано-Франківська додав, що найбільша проблема з приміськими селами.

Муніципальні інспектори не можуть штрафувати на їх території. А в селах всі сусіди, всі хочуть бути хорошими, і голови в тому числі. І відповідно ця робота ведеться на не зовсім належному рівні.

Михайло Смушак каже, що зараз працюють над цим, щоб давати соціальну рекламу.  На великих екранах в місті вже демонструється відеоролик, який розповідає про шкідливість спалювання листя та гілля. І про те, як їх можна використати по-іншому. Але роботи у цьому напрямку ще дуже багато.

Читайте також: Церква на чолі з митрополитом Війтишиним закликає іванофранківців не спалювати листя. ЗВЕРНЕННЯ

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...