Мед Атлант

Активісти “Правого сектора” влаштували розбірки в офісі однієї з громадських організацій міста

Вчора, 28 жовтня, активісти “Правого сектора” та національного руху “Карпатська Січ” пікетували офіс громадської організації “Стан”, звинувачуючи її засновників в сепаратизмі.

Прийшовши до офісу організації на вулиці Ленкавського, 4А активісти вимагали пояснень в діяльності організації.

На фейсбук-сторінці “Карпатської Січі” опубліковано пояснення, чому вони вважають правову громадську організацію сепаратистами.

У 1999 році у місті Луганськ, поетом і філософом Олександром Сігідою, було засноване Літературне угрупування «СТАН» як альтернатива офіційним письменницьким союзам. Важливу роль на первинному етапі існування угрупування відігравали протистояння з анархічними формами організації письменницького життя НСПУ. З початку заснування, авторам ЛУ «СТАН» властивий космополітизмта відмова від української мови творів на користь російської, прагнення позначити існування самобутньої нової культури Луганщини, розкриття соціокультурних особливостей Донбасу.

Олександр Сігіда – перший засновник СТАНу, а сьогодні – головний письменник ЛНР (https://uk.wikipedia.org/…/%D0%A1%D1%96%D0%B3%D1%96%D0%B4%D…)

На даний момент організація зареєстрована на трьох осіб:

Скоркін Констянтин Юрієвич
Мінкін Ярослав Борисович
Заславська Олена Олександрівна

Розглянимо коротко біографіх цих людей:

Заславська Олена Олександрівна – Уродженка м. Лисичанськ (Луганська обл.) З 1999 р. у СТАНІ. Член реввійськради Літературного угруповання «СТАН» до весни 2014 року. У 2014 році підтримала так звану ЛНР та стала членом так званої «Спілки письменників ЛНР». Внесена в базу Миротворця – https://myrotvorets.center/…/zaslavskaya-elena-aleksandrov…/

Мінкін Ярослав Борисович народився в Луганську. Тривалий час проживав в Криму. З 2002 — член Літературного угруповання «СТАН», реввійськраду якого очолив у 2007. У літературному збірнику «Переворот»[5] наводяться такі факти його творчої біографії:

“… Анархо-терорист. Ідеолог безмотивного знищення державних і навчальних закладів. Після заняття Криму монархістами втік на Єкатеринославщину, де відразу включився до літературної боротьби. Ухилився від призову і був оголошений дезертиром. З 2002 року — член угрупування СТАН. Працівник культпросвіту, упорядник і видавець книги про повстанство. Друкар по професії, терорист, фальсифікатор кредиток … ”

Скоркін Констянтин Юрійович – З 2001 — учасник Літературного угруповання «СТАН», учасник колективних збірок та публічних виступів цього творчого об’єднання. З 2007 — заступник голови правління Літературного угруповання СТАН з ідеологічної роботи.

24-25 квітня 2014 брав участь у конгресі інтелігенції «Україна-Росія: діалог».

В 2014 році з початком так званої «рускої вєсни» організація переїжджає до Івано-Франківська.
Чим же вони займаються на Прикарпатті з початку війни на Сході.

Офіційно “Стан” ідентифікує себе як громадська організація, яка підтримує креативне громадянське суспільство через впровадження культурних, освітніх, соціальних та правозахисних ініціатив.

Про вчорашній конфлікти висловилася й одна з членів організації Олеся Архіпова. На своїй сторінці у фейсбук дівчина написала, що активісти образили не лише її, а й покійного батька, який загинув на Сході.

Дівчина пише, що атовці прийшли під приводом звинувачення в сепаратизмі дій СТАН\STAN art group в тому числі акції #ДеньМируinUA2017.

І аргументом для них було те, що вони атовці, коли я сказала, що теж маю до АТО відношення почали глузувати, і саме це мене дуже вразило… Проти нападок на мене і на організацію я можу протистояти, а проти нападок на пам’ять тата не можу…, — прокоментувала Олеся.

В  підтримку Олесі з’явилися й пости у соцмережі.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...