Мед Атлант

Франківці продовжують скаржитись на хамську поведінку водіїв маршруток

Франківці продовжують скаржитись на “проблемні” маршрутки, зокрема, на водіїв, які нахабно поводяться з мешканцями Івано-Франківська. В управлінні транспорту та зв’язку запевняють, що покращують ситуацію та наводять лад з перевізниками.

Нещодавно у мережі фейсбук жителька Франківська розповіла, що в маршрутному автобусі №21 двері затиснули жінку. Це трапилось через те, що водій не переконався, чи зайшли всі люди та рушив. Схожа ситуація трапилась із вагітною жінкою Юлею Паньків: вона вийшла із маршрутки, щоб пропустити інших людей, однак, коли хотіла повернутись до транспорту, водій закрив перед нею двері.

Хочу звернутися до власника 28 марштуру. Сьогодні їхала у вашому автобусі і попала в таку ситуацію я вагітна на 32 тижні…

Опубліковано Юлею Паньків 30 жовтня 2017 р.

Журналісти МІСТА запитали у заступника начальника управління транспорту і зв’язку Андрія Гіглюка, як вирішують такі ситуації та як борються із нахабними водіями маршруток.

Андрій Гіглюк каже, що подібні випадки бувають, але не часто. У випадку, якщо все-таки трапляється подібна ситуація, необхідно одразу телефонувати до патрульних, щоб зафіксували факт, якщо є травми, то звертатись до травмпункту. Також необхідно написати офіційну скаргу до управління транспорту.

Заступник начальника УТІЗу пояснює, що перевізники повинні дотримуватись умов Договору, в якому зазначено, що перевізник повинен забезпечувати чітке дотримання водіями визначеного маршруту та графіків руху на маршруті, у відповідності до затвердженого паспорту маршруту, не використовувати на маршруті транспортні засоби інші, ніж визначені в договорі, без згоди замовника не змінювати кількість, тип та клас рухомого складу на маршруті та інші умови. У випадку, якщо перевізник порушує умови договору, УТІЗ накладає йому штраф у сумі 850 гривень. Перевізник, у свою чергу, веде розмову з водієм, який порушив ту чи іншу умову, водій отримує догану.

Залежно від порушення водія, перевізник може його і звільнити, – каже Андрій Гіглюк.

Від початку року працівники УТІЗ склали вже 120 актів за порушення перевізниками умов Договору на перевезення пасажирів. Наразі основними порушеннями, зазначеними в актах, є самовільна зміна схеми руху маршруту водіями транспортних засобів перевізників, які виявлені на основі даних системи GPS-моніторингу громадського транспорту тощо.

Читайте також: “Чорний список”. Руслан Марцінків назвав номера маршруток, які не справляються з роботою

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...