Мед Атлант

У “СТЕК” кажуть, що міський голова дезінформує франківців щодо відсутності опалення

У ТОВ “СТЕК” заявили, що міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків озвучив на оперативній нараді дезінформацію про те, що через безвідповідальність “СТЕКу” ряд будинків знаходяться без централізованого опалення.

У “СТЕК” кажуть, що основною причиною відсутності опалення в певних житлових будинках є неполадки внутрішньобудинкової системи опалення або теплових вводів. Проте, подача теплоносія від котельні, яка знаходиться на вул. Індустріальній, 34, здійснюється тепловими мережами, які знаходяться на обслуговуванні не тільки ТОВ “СТЕК”.

Тому товариство вважає за необхідне офіційно проінформувати споживачів про фактичне обслуговування теплових мереж. Котельню, яка знаходиться на вул. Індустріальній, 34, а також магістральні теплові мережі обслуговує ТОВ «СТЕК». Станом на сьогоднішній день, котельня запущена в роботу, теплоносій подається згідно температурного графіка, магістральні мережі функціонують.

Теплові вводи житлових будинків в основному знаходяться на балансі ДМП Івано-Франківськтеплокомуненерго» відповідно до рішень виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради від 24.09.2013 р. №515 та від 08.10.2015 р. №586. Також, за окремі теплові вводи несуть відповідальність балансоутримувамувачі – ОСББ, ЖБК та КП «Дирекція замовника».

Обслуговуванням внутрішньобудинкових систем централізованого опалення багатоквартирних житлових будинків, які знаходяться в управлінні КП «МІУК» займається ДМП Івано-Франківськтеплокомуненерго». Також частина будинків знаходиться в управлінні та обслуговується ТОВ «Балтія-Сервіс» та ТОВ «Громадська Управляюча Компанія».

Отже, товариство рахує за належне ще раз проінформувати споживачів, що теплові вводи, а також внутрішньобудинкові системи теплопостачання не знаходиться на балансі чи в обслуговуванні товариства. Тому, проводити ремонтно-профілактичні роботи на цих мережах товариство не має права, в тому числі і можливості, оскільки в штатному розписі товариства відсутній відповідний обслуговуючий персонал для виконання таких робіт. 

Читайте також: В Івано-Франківську запрацювали цілодобові пункти обігріву 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...