Мед Атлант

Комунальники обговорять з архітектором ситуацію з залишками старої фортеці на площі Міцкевича

Як вже писало МІСТО, франківський архітектор знайшов на площі Міцкевича залишки фортеці XVII століття. ФОТО

Завтра, 21 листопада, о 10. 00 год. на місці розкопок відбудеться зустріч із директором Прикарпатської археологічної експедиції інституту археології НАН Василем Романцем.

Про це журналісту МІСТА повідомила громадська активістка, засновниця ініціативи “Франківськ, який треба берегти” Марія Козакевич.

Я прочитала інформацію у фейсбуці від Ігоря Панчишина, після цього зв’язалась з директором департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайлом Смушаком, подзвонила Романцю, повідомила мера та директора департаменту архітектури. Так і вдалось організувати зустріч. Більш детальну інформацію  і подальші кроки у вирішенні питання завтра на зустрічі мали б розповісти нам всім, – розповіла Марія Козакевич.

Це підтвердив і директор департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайло Смушак.

На завтра домовились про зустріч з архітектором там (на площі Міцкевича – ред.),  щоб він дав оцінку, – зазначив Смушак.

Нагадаємо, що за словами начальника відділу охорони культурної спадщини, архітектора Володимира Ідака, ні з департаментом архітектури, ні з відділом охорони культурної спадщини проект реконструкції середмістя не узгоджувався.

Це абсолютно автономна творчість комунального господарства, – каже Володимир Ідак.

Натомість  Михайло Смушак повідомив, що у них є погодження обласного відділу культурної спадщини.

Читайте такожБуде погода – буде зроблено: головний комунальник Франківська про терміни завершення ремонту у середмісті

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...