Мед Атлант

Працівники Бурштинській ТЕС конфліктують з керівництвом через комбінат спортивних споруд

Працівники комбінату спортивних споруд Бурштинської ТЕС звернулися до депутатів Івано-Франківської обласної ради за допомогою. Деталі нового конфлікту з’ясувались на засіданні комісії з питань захисту прав людини, законності, правопорядку, антикорупційної політики, люстрації та очищення влади.

Голова профспілки Бурштинської ТЕС Руслан Карвацький розповів, що керівництво не виплачує заробітну плату працівникам комбінату спортивних споруд та намагалося висилити їх із приміщення.

Конфлікт полягає в тому, що всім виплачують зарплату, а комбінату спортивних споруд ні. Були намагання перевести його в Агенство міського економічного розвитку без згоди працівників. Завдяки втручанню чиновників, дії керівництва вдалось зупинити. Проте зараз у керівництві ДТЕК шукають нові шляхи, щоб завершити справу. Наприклад, на профком подали до суду, який прийняв рішення виселити нас. Зараз ми готуємо апеляцію, — пояснює він.

Представник менеджменту ДТЕК Ростислав Витриховський зазначив, що для зняття соціальної напруги керівництво пішло шляхом створення аналогічного структурного підрозділу під управлінням Бурштинської ТЕС та запрошує працівників комбінату перейти на аналогічні посади, написавши відповідні заяви. Проте писати їх люди не квапляться.

Голова депутатської комісії Тарас Виноградник запропонував представникам профспілки викласти необхідні аргументи у письмовій формі та поцікавився, чи є колективний договір щодо утримання спортивних споруд.

Проте менеджер ДТЕК нічого відповісти не зміг.

 Членам профкому варто викласти своє бачення ситуації у письмовій формі, тому ми дамо час сторонам на підготовку необхідних документів. Зазначу, на березень ми плануємо спеціальну конференцію, на якій розглянемо соціально-економічні та екологічні питання діяльності Бурштинської ТЕС, — повідомив Виноградник.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...