Мед Атлант

Українці почали активно купувати нерухомість

В Україні у лютому зафіксували зростання активності ринку нерухомості близько на 50%.

Порівняно з січнем 2018 року, первинний і вторинний ринок у лютому пожвавішав. Мабуть, на 50-60% зросла активність попиту на ринку нерухомості. Сталося це через здешевлення вартості житла, – повідомив експерт з нерухомості Анатолій Топал, пише УНН.

За його словами, на вторинному ринку апетити власників квартир стали відповідати очікуванням покупців. Спостерігається зниження вартості житла в будинках старої забудови на 10-15%.

На первинного ринку нерухомості слід чекати подорожчання. Адже зростає мінімальна заробітна плата, вартість будматеріалів і робіт. Однак зростання квадратного метра в новобудові буде компенсуватися іпотекою і акціями від забудовників, – каже експерт.

Більше 70% договорів укладається із залученням розстрочки або кредиту. Багато із них закриваються вже у перші 1,5 року після продажу квартири.

За останні 10 років в Україні падають ціни на житло в доларовому еквіваленті. Відбувається це через знецінення гривні, падіння купівельної спроможності українців, нестабільної ситуації у Донбасі. Очікується, що 2018 року нерухомість подешевшає близько на 10%, хоча критичного обвалу не буде.

Читайте також: Українці визначили, хто представить країну на Євробаченні-2018. ВІДЕО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...