Мед Атлант

“Через приватну огорожу на Вовчинецькій пожежники не могли погасити палаючу квартиру”, – жителька багатоповерхівки

МІСТО писало, що 13 квітня на вулиці Вовчинецькій, 170 в Івано-Франківську трапилася пожежа – горіла квартира у багатоповерхівці.

У соцмережі очевидці інформують, що пожежні автомобілі не могли під”їхати під стояк, щоб швидко погасити пожежу.

Ректор Нафти і Газу п. Крижанівський звів паркан прямо під багатоповерхівкою, порушуючи всі норми і правила безпеки. Мешканці будинку, не одноразово зверталися за допомогою до міської влади, і зокрема мера міста, але на жаль крім бруківки, він більше нічим нам не допоміг”, – пише Oxana Yavorska. – Для чого така влада, яка нічим не в змозі допомогти громадянам міста, а “кришує” таких ректорів, які рік за роком приватизовують прибудинкову територію, і зводять паркани, навіть тоді, коли ідеться про життя і здоров”я людей”.


Нагадаємо, що конфлікт виник у липні 2017 року. Мешканці  9-поверхового будинку на вул.Вовчинецькій 170 звинуватили ректора Івано-Франківського національного університету нафти і газу Євстахія Крижанівського та його доньку Анну у самовільному захопленні прибудинкової території з порушенням українського законодавства. Ті, у свою чергу, стверджують, що територія приватизована законно, згідно рішення Івано-Франківської міської ради від 2007 року.

Огорожа, стосовно якої мешканці судилися із Анною Крижанівською, встановлена на відстані 75 сантиметрів від стіни будинку. У той же час, Державні будівельні норми 360-92 передбачають 8-10 метрів відстані до стіни.

Відстань від краю проїзду до стін будинку, як правило, слід приймати 5 – 8 м для будинків до 9 поверхів і 8 – 10 м для будинків 9 поверхів і вище. Ширина проїзду повинна бути не менше 3,5 м. У зоні між будинками і проїздами, а також на відстані 1,5 м від проїзду з протилежного боку будинку, не допускається розміщення огорож, повітряних ліній електропередачі і рядкового насадження дерев”, — йдеться у обов’язковому Додатку 3.1 Державних будівельних норм 360-92.

Також цей Додаток зобов’язує “забезпечувати можливість проїзду пожежних машин до житлових і громадських будинків, у тому числі із вбудовано- прибудованими приміщеннями, і доступ пожежників з автодрабин і автопідйомників у будь-яку квартиру чи приміщення.”

За інформацією місцевих ЗМІ, 22 липня 2017 року представники мерії та сторони конфлікту щодо території скверу на Вовчинецькій, 170 зустрілися, щоб обговорити варіанти вирішення ситуації. Люди заявили, що хочуть повернути свою територію, адже відчуження землі відбулося без відома громадськості. В той же час представник Анни Крижанівської запевнив, що його клієнтка має державний акт власності на землю. Міський голова Руслан Марцінків запевнив,  що міська рада буде судитися за інтереси мешканців  пообіцяв направити листи до всіх відповідних служб щодо дотримання порядку встановлення огорожі.

Читайте такожНа Франківщині під час спалювання сміття і трави згорів автомобіль

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...