Мед Атлант

На Алеї слави встановили таблицю жінці-хірургу, котра врятувала тисячі життів. ФОТО

Сьогодні, 4 травня, у Франківську відкрили таблицю на Алеї слави, що на вул. Шевченка. Вона присвоєна відомому хірургу міста.

Йдеться про Лідію Дмитрів. Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків каже, що довго думали, кого мають вшанувати. Лідія Дмитрів не мала сім`ї і дітей, але рятувала життя інших людей. Хірург провела понад 35 тисяч операцій.

Вона направду рятувала людей. Не брала ніяких пожертв. Тому ми її вшануємо бронзовою дошкою. Лідія Дмитрів цього заслужила. Я її  сам пам`ятаю: її усмішку і сльози. Бо часто не могла врятувати  людину і гірко сумувала. Хочу попросити франківців, аби дбали про цю та інші дошки. Адже Алея слави буде лише поповнюватися героями міста.

Додамо, що Алею слави урочисто відкрили 6 травня 2017 року.

Довідково:

Лідія Дмитрів – знаний на Прикарпатті хірург, завідувач хірургічного відділу Івано-Франківської центральної міської лікарні, міський хірург, заслужений лікар України і депутат обласної ради 4-5 скликань. Вона народилася 19 листопада 1949 року вмісті Івано-Франківську. З 1998 року працювала завідувачем хірургічного відділу Центральної міської лікарні та міським хірургом. На її рахунку— тисячі врятованих людських життів. У березні 2002 року безпартійну Лідію Дмитрів обрали депутатом обласної ради IVскликання у виборчому окрузі №16. У березні 2006-го вона знову стала депутатом обласної ради від блоку партій “Національний вибір”. Лідія Іванівна була незмінним членом постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів, податків та інвестицій, членом редакційної ради обласного телебачення “Галичина”. Обірвалось життя Лідії Дмитрів 10 червня 2009 року.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...