Мед Атлант

Франківський екс-військовий творить картини зі зламаних годинників

В Івано-Франківську колишній військовий перетворює зламані годинникові механізми на картини.

Про своє захоплення і секрети майстерності він розповів журналістам “Сегодня“.

Ось одна з перших робіт, яка дала мені поштовх працювати далі. В основі цих картин – механізми старого годинника, – розповів майстер Олег Гроссу.

Стрілки, циферблати, шестерні, болти, гайки, шурупи та інші деталі йому вдається об’єднати в гармонійну картину, а гармонії майстер досягає після декількох днів копіткої праці. А на початку творчий процес тривав тижнями, а іноді – місяцями.

Я беру дошку, покриваю ґрунтовкою. Потім беруться вже деталі, протираються спиртом, щоб було міцне з’єднання. Потім деталі кріплять на дошку спеціальним клеєм і фарбують, – розповів він.

За словами автора, кожна картина унікальна, а всі ідеї – його власні. Першим критиком і помічником стала його дружина Наталя.

Можу запчастини приносити. Ходила з подружкою на каву, замовили чай з бодіянчиком. Ці ось квіточки бодіана, такі вони були рівненькі, такі вони були гарні. А потім вона десь піде на якусь роботу, – зізналася жінка.

Майстер зізнався, що із сировиною для картин проблем не виникає – дещо приносять друзі, решту він купує сам на блошиному ринку. Годинники використовуються в основному радянської епохи, переважно механічні.

Читайте також: У франківському пологовому будинку освятили новий УЗД-апарат. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...