Мед Атлант

Ворон у міському парку Івано-Франківська лякатимуть ультразвуком

Як писало МІСТО, депутат міськради пропонує спосіб, як вберегти франківців від пташиного посліду у парку.

Депутат Петро Гречанюк у зверненні до міського голови Руслана Марцінківа пропонує вирішити цю проблему, з якою,  на його думку, роками стикаються відпочиваючі у міському парку імені Шевченка.

У формі експерименту він готовий встановити власним коштом в одній із частин міського парку пристрій для відлякування птахів – українська розробку, принцип відлякування полягає у впливі на птахів по звуковому каналу шляхом циклічного відтворення запрограмованих наборів звуків.

МІСТО звернулося за коментарем до директорки КП “Центр розвитку міста та рекреації” Руслани Василюк.

За її словами, підприємство вже замовило кілька ультразвукових відлякувачів ворон та кілька візуальних, щоб подивитися на результат. Вони на людей ніяк не впливають, на відміну від звукових.

Звукові призначені для маловідвідуваних місць ( аеропорт, поле, сад, сміттєзвалище). А от уявіть, як в парку гуляє мама з маленькою дитиною, котра спить, а тут раптом вмикається звуковий відлякувач і видає голосні звуки. Реакція, думаю, буде гірша, ніж шкода від посліду. Тим паче працівники регулярно миють лавки та зачищають найбільш проблемні території. Хоча ми зняли гнізда в місцях, де було найбільше скупчення ворон та над лавками. Ще спілкуємося з орнітологами з приводу яструбів, – розповіла Руслана Василюк.

Читайте такожФранківців просять не годувати запліснявілим хлібом і чіпсами лебедів у парку. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...