Мед Атлант

Трьох прикарпатців судитимуть, бо не сплатили майже 7 млн грн податків

На Прикарпатті прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо трьох чоловіків, які не сплатили до державного бюджету майже 7 млн грн податків.

Прокуратурою Івано-Франківської області скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 212 (“Ухилення від сплати податків, зборів, інших обов’язкових платежів”), ч. 1 ст. 366 (“Службове підроблення”) Кримінального кодексу України за фактом умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.

Встановлено, що троє осіб, серед яких були засновник та керівник одного з підприємств області, протягом 2011-2013 років ввозили на територію України вживаний одяг та взуття, занизивши вартість їх придбання у відповідних митних документах, що призвело до ухилення від сплати 6,9 млн грн податків, зборів (обов’язкових платежів). Про це інформує прес-служба прокуратури в області.

Під час досудового розслідування на майно підозрюваних осіб вартістю 5,6 млн грн судом накладено арешт.

Крім цього, прокуратурою Івано-Франківської області заявлено цивільний позов на всю суму заподіяних державі збитків.

За вчинене їм загрожує від п’яти до десяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років із конфіскацією майна.

Читайте також: Поліція розшукує водія, який збив прикарпатця і втік, потерпілий в комі

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...