Мед Атлант

ІФНТУНГ продовжує лідирувати у світовому рейтингу Webometrics

За результатами липневої редакції 2018 року одного з найбільших та найвідоміших рейтингів світу корпорації Webometrics Ranking of World’s Universities Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу посів 25 місце серед 326 закладів вищої освіти України та перше місце серед ЗВО Прикарпаття.

Як відомо, рейтинг Webometrics оцінює більше 24 тисяч ЗВО світу.  Починаючи з 2004 року і кожні шість місяців група The Cybermetrics Lab (Іспанська національна дослідницька рада, CSIC) виконує незалежне наукове дослідження інформації про роботу університетів, яке базується на їхній веб-присутності. Первинною метою рейтингу є сприяння академічної присутності в Інтернеті, підтримання відкритого доступу для значного збільшення передачі наукових і культурних знань в університетах світу.

Рейтинг кожного університету визначають за такими критеріями: PRESENCE (присутність) – кількість сторінок на сайтах в основному домені установи, які індексуються пошуковою системою Google; VISIBILITY (видимість) – кількість зовнішніх джерел, які містять зворотні посилання на веб-сторінки установи – розраховується за показниками інструментів Ahrefs та Majestic; TRANSPARENCY (прозорість) – кількість цитат топ-авторів установи за Google Scholar Citations; EXCELLENCE (якість) – кількість статей дослідників установи, які входять до 10% найбільш цитованих у 26 дисциплінах за розрахунками Scimago. Рейтинг  опублікований на сайті Ranking Web of Universitie. 

Такі високі показники свідчать про наполегливу працю університету на ринку освітньої, наукової, міжнародної діяльності, яка, з використанням сучасних інформаційних технологій, доносить до суспільства інформацію про наш ЗВО.

Варто відзначити, що цьогоріч наш університет також потрапив до престижного міжнародного рейтингу закладів вищої освіти U – Multirank, який охоплює більш ніж 70 країн та понад 850 ЗВО. З України в U-Multirank потрапили всього 28 університетів, в цьому числі ІФНТУНГ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція у смартфоні: на Прикарпатті стартував мобільний додаток “My Pol”. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...