Мед Атлант

У Франківську викрили групу осіб, які проводили незаконну оцінку майна

30 жовтня оперативники Управління захисту економіки спільно зі слідчими Івано-Франківського відділу поліції затримали трьох членів групи під час одержання ними чергового траншу неправомірної вигоди.

Мова йде про проведення «правильної» оцінки майна та видачу відповідних документів за 5 тисяч 600 гривень.

До складу злочинної групи входило п’ятеро осіб – керівник та працівники товариства, яке офіційно здійснює діяльність у сфері оцінки майна.

Правоохоронці задокументували понад десять фактів отримання ними неправомірної вигоди.

За видачу документів, що посвідчують купівлю-продаж транспортних засобів та за фальсифікацію актів технічного стану транспортних засобів, фігуранти одержали від суб’єктів декларування понад 60 тисяч гривень.

Наявність документів надавало можливість службовим особам не повідомляти НАЗК про зміни у майновому стані та уникати відповідальності за порушення вимог фінансового контролю.

Зараз трьох фігурантів затримано за статтею 208 Кримінального процесуального кодексу України та оголошено їм про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 4 ст. 368-3 (Підкуп службової особи юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) КУ.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі  на строк від 3 до 7 років з конфіскацією майна.

Читайте також: Крадіжки, наркотики, нетверезі водії: поліція оприлюднила оперативну інформацію за 30 жовтня

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...