Мед Атлант

На Тлумаччині судили жінку, яка зберігала запал гранати

Жителька села Кутище Тлумацького району вже в суді повідомила, що знайшла в лісі запал гранати і забула повідомити про це правоохоронні органи.

Пенсіонерка ще у серпні цього року збирала у лісі гриби і знайшла полотняний згорток, всередині якого знаходився запал гранати. Вона забрала боєприпас додому і забула повідомити про це поліцію. Через місяць до неї навідалися правоохоронці з обшуком та вилучили запал.

У висновку Тлумацького рйонного суду йдеться, що згідно з висновком експертизи, це уніфікований запал ручних гранат УЗГМ (УЗГМ-2). Він є засобом ініціювання заряду вибухової речовини, яка знаходиться всередині корпусу гранат типу РГД-5, Ф-1, РГ-42. Запал є справним та придатним для використання (ініціювання вибуху).

Під час судового засідання пенсіонерка свою вину визнала повністю та просила суворо не карати, а також врахувати те, що її чоловік онкохворий, перебуває на стаціонарному лікуванні. Також вона є опікуном дочки-інваліда дитинства та перестарілої матері, а її син бере участь в операції об’єднаних сил України на Сході країни.

Суд визнав жінку винною у незаконному придбанні, носінні та зберіганні бойових припасів без передбаченого законом дозволу та призначив їй покарання у виді позбавлення волі на три роки. На підставі статті 75 КК України суд звільнив її від відбування основного покарання та встановив випробувальний строк тривалістю два роки.

Читайте також: 40-річний франківець намагався перевезти через кордон півкілограма наркотиків. ВІДЕО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...