Мед Атлант

На Косівщині під час поліцейських рейдів нічними закладами спіймано перших правопорушників

На вихідних працівники Косівського відділу поліції здійснили рейд нічними розважальними закладми щодо виявлення в них неповнолітніх віком до 16-ти років.

На двох 17-річних неповнолітніх було складено протоколи про адміністративні правопорушення за статтею 175-1 ч.1 КУпАП (Куріння тютюнових виробів у заборонених місцях) та статтею 178 ч.1 КУпАП (Розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п’яному вигляді).

Також на молодика, який пригостив неповнолітнього алкогольними напоями складено протокол про адміністративне правопорушення за статтею 180 КУпАП (Доведення неповнолітнього до стану сп’яніння). Як повідомляють на сторінці відділу поліції, аналогічні відпрацювання будуть проводитися і надалі.

За виявлення у розважальних закладах дитини віком до 16 років. без супроводу принаймні одного з батьків, чи особи, яка супроводжує її і несе за неї персональну відповідальність, працівниками поліції будуть складатися протоколи як на батьків за статтею 184 КУпАП (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей). Власники розважальних закладів також будуть покарані за статтею 180-1 КУпАП (Порушення порядку перебування дітей у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування).

Довідково: 

Згідно статті 20-1 Закону України “Про охорону дитинства” діти віком до 16 років з двадцять другої до шостої години можуть перебувати у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування лише в присутності принаймні одного з батьків чи іншого законного представника дитини або особи, яка її супроводжує і несе за неї персональну відповідальність.

Власники закладів, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладів громадського харчування та уповноважені ними особи зобов’язані вживати заходів щодо недопущення у такі заклади з двадцять другої до шостої години дітей до 16 років без супроводження осіб, зазначених у частині першій цієї статті. Також власники закладів та уповноважені ними особи мають право у період з двадцять другої до шостої години вимагати у відвідувачів таких закладів документи, що підтверджують досягнення ними 16-річного віку.

Читайте також: На Косівщині горіла кухня житлового будинку

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...