Мед Атлант

Бюджет розвитку на Прикарпатті буде збільшено до 60 мільйонів гривень

12 грудня відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань розвитку промисловості, будівництва, архітектури, дорожнього та житлово-комунального господарства.

Питання “Про обласний бюджет на 2019 рік” розглядали на засіданні постійної комісії обласної ради з питань розвитку промисловості, будівництва, архітектури, дорожнього та житлово-комунального господарства.

Ірина Мацькевич розповіла про те, що 200 мільйонів надійде по спеціальному фонду. Видаткова частина станвитиме 8,3 млд. гривень.

Під час складання проекту місцевих бюджетів на 2019 рік в частині видатків слід врахувати ріст мінімальної заробітної плати з 1 січня 2019 року на 12,1 відсотки і встановлення її в розмірі 4173 гривні та посадового окладу працівника І тарифного розряду Єдиної тарифної сітки – 1921 гривня. Прожитковий мінімум з 1 січня 2019 року становитиме 1853 гривні.

При розрахунку видатків на оплату комунальних послуг та енергоносіїв у 2019-2021 роках слід враховувати збільшення обсягу коштів, які передбачені у бюджет поточного року зі змінами, в середньому на коефіцієнт 1,1.

5,4 мільйони гривень буде відведено на програму  розвитку молодієжного будівництва. 1,7 мільйони передбачено на програму містобудівного кадастру. Бюджет розвитку буде збільшено до 60 мільйонів гривень. Загалом бюджет буде збалансований, на всі необхідні видатки фінанси передбачено. Також буде збільшена медична субвенція.

348, 2 мільйони гривень виділять на ремонт доріг на Прикарпатті.

Згідно із статтею 24 Бюджетного кодексу України у складі спеціального фонду державного бюджету створено державний дорожній фонд. При розподілі коштів державного дорожнього фонду 35 відсотків зазначених коштів буде спрямовано на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах (у вигляді субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам).

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...