Мед Атлант

У Варшаві відкрилися виставки що розповідають про війну на Сході України

28 січня 2019 року у столиці Республіки Польща місті Варшава, Управлінням цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України спільно з Національним військово-історичним музеєм України та Благодійним фондом “Інформаційно-координаційний центр”, за підтримки Посольства України в Республіці Польща, відкрито виставку “Блокпост Пам’яті” Павла Нетьосова та фотовиставку “Війна як війна” Дмитра Муравського.

Виставка “Блокпост Пам’яті” складається з тридцяти чотирьох вітрин, в яких представлені речі загиблих Захисників України. Більшу частину речей було зібрано під час пошукових заходів в рамках реалізації гуманітарного проекту Збройних Сил України “ЕВАКУАЦІЯ 200”, іншу – передано родичами загиблих Героїв. Понад сім десятків світлин з найгарячіших точок антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей, ілюструють реальне обличчя війни та кроки реалізації гуманітарного проекту Збройних Сил України “ЕВАКУАЦІЯ 200”, повідомляє цивільно-військове співробітницво Збройних Сил України.

У подальшому, 30-31 січня 2019 року, заплановано роботу виставок в філії Національного військово-історичного музею України — Музеї “Герої Дніпра” за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Національна Гвардія, 14-д.

Довідково: оперативні групи цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України з травня 2014 року брали участь у реалізації заходів антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей (на даний час продовжують виконання завдань у складі підрозділів операції Об’єднаних сил). З вересня 2014 року у районі бойових дій розгорнуто реалізацію гуманітарного проекту Збройних Сил України “ЕВАКУАЦІЯ 200”. Разом з військовими до реалізації зазначеного проекту долучався цивільний персонал у складі пошукових груп від Національного військово-історичного музею України (ВГО “Союз Народна Пам’ять”, Міжнародна асоціація дослідників фортифікації “ЦИТАДЕЛЬ” та інші).

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...