Мед Атлант

Прикарпатці зможуть отримувати субсидію готівкою з березня

У березні цього року стартує ще одна модель монетизації субсидій: “живі” гроші для розрахунків за комунальні послуги виплачуватимуться безпосередньо одержувачам субсидії. Відповідне рішення було прийнято 6 лютого Кабінетом міністрів України.

Інформацію про це повідомляє Урядовий портал у Фейсбуку.

Паралельно діє запущена з січня 2019 року монетизація, яка передбачає розрахунки за спожиті послуги субсидіантами через “Ощадбанк”, і за результатами вже цього опалювального сезону виплату невикористаних субсидій одержувачам готівкою.

Отже, всі, кому призначено субсидію з 2018 року, отримають у березні готівку для оплати комунальних платіжок за лютий 2019 року. Відповідно, у квітні прийдуть кошти для розрахунку за спожиті у березні послуги, у травні – за квітневу комуналку.

Інфографіка: Урядовий портал.

Хто звернувся щодо субсидій з 1 січня, то вони є на першому етапі монетизації. Якщо люди зеконимили, до прикладу їм призначили субсидію 100 гривень, а вони використали комунальних послуг на 800 гривень. 200 гривень у кінці опалювального сезону їм повернуть, – розповів у прямій мові “Каналу 402” Степан Микицей, заступник директора департаменту соцполітики ОДА.

Детальніше в прямій мові “Канал 402”:

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...