Мед Атлант

На Долинщині працюють над створенням центру штучного осіменіння бджолиних маток

На Долинщині розпочали роботу над створенням центру штучного осіменіння бжолиних маток.

Центр буде створено в рамках проекту «Підготовка долинських підприємців до виробництва конкурентоспроможної продукції бджільництва, придатної для експорту (маток карпатської породи штучного та природнього осеменніння».

Даний задум фінансується Урядом Канади через Фонд сприяння розвитку малого та середнього підприємництва проекту міжнародної технічної допомоги Проект “Партнерство для розвитку міст” проміс / pleddg «Партнерство для розвитку міст» ПРОМІС, який впроваджує Федерація канадських муніципалітетів (ФКМ) за фінансової підтримки Міністерства міжнародних справ Канади, Міністерства міжнародних справ Канади та ФКМ. 

Отож, зараз ми на шляху вивчення найголовнішого, що є в цій сфері – це станок для штучного осіменіння. Відвідавши міжнародну конференцію у Австрії, ми думали, що зможемо побачити велику кількість виробників даного обладнання, але, на жаль, це рідкість не тільки в Україні але й у Європі. На виставці даний станок був представлений країною Чехія – інститутом «Доле», де активно функціонує лабораторія по штучному осіменінню бджолиних маток. Керує лабораторією відомий в Європі вчений доктор Делібор Тітера, повідомляють на сторінці ПРОМІС: Стратегія Долини. 

Протягом року в інституті штучно осіменяють близько 500 маток. Крім того, інститут пропонує придбати комплекс устаткування для штучного осіменіння бджолиних маток. В рамках конференції також було обговорено питання щодо проходження навчальних курсів для набуття необхідних навиків по штучному осіменінню бджолиних маток.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...