Мед Атлант

На Франківщині невідомі палять траву та квіти на території заповідника Касова гора. ФОТОФАКТ

На території заповідника Касова гора, що знаходиться неподалік села Бовшів Галицького району, невідомі спалили суху траву та квіти, які тільки почали розквітати.

Про це повідомила користувавачка фейсбуку Лілія Гречух в спільноті “Типовий Бурштин”.

Івано-Франківська область, Касова гора, заповідна зона. Якщо чесно, я інколи в шоці від того, які люди живуть навколо. Як так можна? Як? Минулого тижня тільки тут були, вже почали квіти розквітати, а сьогодні, – йдеться у дописі.

Також люди у коментарях зазначають, що раніше на території заповідника було багато рідкісних квітів. А з минулої весни невідомі почали палити траву та все, що тепер там можна побачити – це попіл та чорнота.

Нема слів. І незрозуміло, хто палить, і для чого. Кому там трава заважає. Ми колись ходили на Касову влітку. Які там квіти були, що й не бачила ще ніде. А минулої весни пішли, а там попіл, чорнота. Можливо, хтось, хто палив, побачить допис, і трохи зрозуміє. Не вистачає ні емоцій, ні слів, – пише Наталя Лопушинська.

Довідково: Касова Гора (інша назва — Косова Гора) — західноопільський степовий резерват у складі Галицького національного природного парку; комплексна пам’ятка природи загальнодержавного значення в Україні. Розташована на північний захід від села Бовшова (Галицький район, Івано-Франківська область).

Читайте також: у Лебедине озеро в парку Шевченка якийсь “газда” висипав хатнє сміття. ФОТОФАКТ

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...