Мед Атлант

Чорний піар, незаконна агітація: як Франківщина готується до другого туру виборів

Сьогодні, 19 квітня, відбувся брифінг поліції щодо забезпечення законності, публічної безпеки під час проведення другого туру президентських виборів.

Володимир Голубош, очільник поліції Івано-Франківщині, нагадав, що з 31 грудня того року до сьогоднішнього дня було зареєстровано 118 порушень щодо виборчого процесу. За результатати їх перевірки було складено 33 протоколи, 21 порушення уже розглянули в судах, а 12 справ ще перебувають на розглядах.

Як зазначалося раніше, було відкрито 2 кримінальних провадження за статями 157 та 366 Кримінального Кодексу України. Справи уже закрили за відсутністю складу злочину.

З 1 квітня було зареєстровано 15 повідомлень про порушення виборчого законодавства. Здебільшого, це агітаційні порушення. Випадок так званого “чорного піару” виявили у Франківську. Йдеться про розклеювання листівок на стовпах. Зараз цей факт перевіряють. Наразі ознаки кримінального порушення там відсутні. До слова, у місті були три спроби підкупу виборців.

Щодо виборів у другому турі, то поліція вестиме посилений режим служби, що триватиме до 25 квітня включно.

“Поліція Прикарпаття прикладе усіх зусиль, аби забезпечити громадський порядок та безпеку. Жодних преференцій політичним силам ми не надаємо”, – зауважив Володимир Голубош.

Загрозливих тенденцій, які можуть вплинути на вибори, немає, підкреслив Богдан Морикіт, координатор громадського спостереження ОПОРИ за виборами в Івано-Франківській області. І додав, що проголосують в області понад один мільйон виборців, а понад шість тисяч виборців змінили місце голосування.

Читайте також: Вибори президента України: як відреагував світ. ВІДЕО.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...