Мед Атлант

На Івано-Франківщині під час виборів ОПОРА зафіксувала 9 порушень

Під час проведення другого туру виборів на Франківщині не відбулося системних порушень. Усього їх зафіксували 9. Про це повідомили сьогодні, 22 квітня, на прес-конференції ОПОРИ.

Найсерйознішими порушеннями були дві спроби виносу бюлетнів з дільниць у Франківську. У цих випадках члени ДВК спрацювали оперативно і викликали правоохоронців. Порушників затримали.

ОПОРА також зафіксувала видачу бюлетеня виборцю без пред’явлення паспорта у селі Милування на Тисмениччині.

У селах Белелуя та Потічок велика кількість виборців намагалися отримати бюлетень без паспортів, людей відправили по документи.

Наймасовіше порушення зафіксоване під час передачі виборчої документації представниками дільничних виборчих комісій округу на окружній виборчій комісії 83 у Франківську. ДВК складали протоколи, датовані замість 21 квітня 22 числом.

“Таким чином люди намагалися отримати заробітну плату за два дні роботи комісії, а не за один. Це технічне порушення в роботі комісій ніяк не вплинуло на результат виборів, – зазначив оординато ОПОРИ Богдан Морикіт.

У мережах цілої  Україні вибори пройшли без суттєвих порушень. За паралельним підрахунком голосів ОПОРИ Зеленський набрав 73, 2, а Порошенко – 22,3 відсотка.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...