Мед Атлант

Трамп, Кадиров, Янукович – хто уже встиг привітати Зеленського з перемогою

Президент Польщі Анджей Дуда першим із лідерів країн Європи привітав Володимира Зеленського з перемогою у другому турі президентських виборів.

Про це повідомляє “Європейська правда“.

“Президент Анджей Дуда привітав обраного президента України Володимира Зеленського по телефону і запросив його до Польщі”, – йдеться у повідомленні канцелярії польського президента у Twitter.

Посольство Польщі в Україні зазначає, що у розмові з Зеленським Дуда висловив упевненість у стійкості євроатлантичної інтеграції України після виборів.

“Прошу прийняти мої сердечні поздоровлення з нагоди ввірення вам українським народом посади президента України. Я впевнений, що цей вибір підтвердить стійкість України на шляху до євроатлантичної спільноти”, – цитує посольство президента Польщі.

 

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг привітав Володимира Зеленського із перемогою на президентських виборах в Україні.

Про це Столтенберг повідомив у своєму офіційному твіттері, пише “Вітаю Володимира Зеленського із перемогою на президентських виборах в Україні”, – заявив зокрема Столтенберг.

Генсек наголосив, що українська держава залишається партнером Альянсу попри зміну президента.

“Україна – це вагомий партнер НАТО, тому ми розраховуємо на продовження співпраці з нею”, – наголосив Єнс Столтенерг.

На офіційній фейсбук-сторінці Зеленського політика повідомляється про його телефонні переговори із Еммануелем Макроном. Зеленський заявив, що Макрон привітав його із перемогою на виборах.

“Моя найщиріша подяка президенту Французької республіки Еммануелю Макрону за його привітання та підтримку”, – написав Зеленський французькою та у коротшому варіанті – українською.

Необхідно зазначити, що у офіційних повідомленнях Єлисейського палацу наразі не повідомляється про таку розмову та її подробиці, однак посол Франції в Україні Ізабель Дюмон підтвердила факт розмови.

 

Президент США Дональд Трамп у телефонній розмові з переможцем виборів президента України Володимиром Зеленським пообіцяв, що Сполучені Штати і надалі будуть підтримувати зусилля України з відновлення територіальної цілісності.

Про це повідомив у Twitter спецпредставник США з питань України Курт Волкер.

“Президент Трамп зателефонував привітати Володимира Зеленського з перемогою на виборах та український народ з мирними та демократичними виборами. Ми і надалі будемо підтримувати зусилля України у відновленні територіальної цілісності та протидії агресії”, – написав Волкер.

Він також подякував чинному президенту Петру Порошенку за “його сміливість керувати Україною у надзвичайно важкий час і за його відданість демократичним інституціям та за прийняття волі українського народу”.

 

Лідер Чечні Рамзан Кадиров побажав переможцю українських президентських виборів Володимиру Зеленському “удачі в єднанні народів України і Росії”.

Кадиров заявив, що український народ висловив свій протест проти “безрозсудного” курсу команди Поорошенка, передає “РИА Новости”.

 

Голова прес-служби Московського патріархату митрополит Іларіон у Facebook привітав Зеленського з “яскравою і переконливою перемогою”. За його словами, Порошенко “отримав те, що заслужив”.

 

Результати другого туру українських президентських виборів прокоментував і російський опозиційний політик, засновник Фонду боротьби з корупцією та лідер партії “Россия Будущего” Олексій Навальний.

“Вітаю Україну і українців. Тих, чий кандидат виграв – з перемогою. Тих, чий програв – з гідним програшем у впертій боротьбі. Всіх, з чесними виборами – рідкісною штукою на території колишнього СРСР. Нехай Україна процвітає, і Росії від цього буде тільки добре”, – написав Навальний у Twitter.

 

Президент Білорусі Олександр Лукашенко привітав Володимира Зеленського з перемогою на президентських виборах в Україні.

Про повідомляє білоруський урядовий портал БЕЛТА з посиланням на прес-службу Лукашенка

“Із задоволенням відзначаю, що фундаментом відносин між нашими країнами традиційно є загартовані спільною історією братерські зв’язки білорусів і українців”, – сказав він.

“Підтверджую, Білорусь завжди була і залишиться для України передбачуваним партнером, надійним сусідом і добрим другом”, – цитує агентство привітання.

Повідомляється, що Лукашенко висловив переконання, що спільні зусилля дозволять зберегти на довгий час і поглибити позитивну динаміку двостороннього співробітництва, а діяльність Зеленського в якості керівника держави буде сприяти процвітанню України, встановлення миру і громадянської злагоди.

 

Засуджений за державну зраду біглий екс-президент Віктор Янукович, який ховається на території Росії, передав свої привітання Володимиру Зеленському в зв’язку з його перемогою у другому турі виборів президента України.

Про це повідомив прес-секретар сина Януковича Юрій Кірасір у Facebook.

“Я щиро вітаю Вас з обранням на пост президента України. Українці довірили Вам цей пост в найважчий для нашої країни момент історії. Миролюбний український народ розколотий і радикалізований як ніколи раніше”, – говориться у зверненні Януковича.

Також він назвав військові дії на Донбасі “братовбивчою війною”, не згадуючи про російську агресію.

“Вина за ці жахливі страждання лежить на Петрові Порошенку і його соратниках, які всі ці роки проводили політику ненависті і насильства. Виборці вже винесли їм однозначний вирок голосуванням. А історія напевно винесе свій, більш жорсткий”, – вважає Янукович.

За його словами, головне завдання Зеленського – принести Україні мир, “об’єднати і примирити український народ”.

Янукович також побажав Зеленському “міцного здоров’я, благословення від Господа і успіхів”.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...