Мед Атлант

У рамках протидії нелегальній міграції на Буковині та Франківщині – прикордонники затримали групу азіатів

Прикордонники Чернівецького загону продовжують проводити системні заходи щодо протидії незаконній міграції в межах Чернівецької та Івано-Франківської областей. Заходи здійснюються в тому числі разом з іншими правоохоронними органами. В результаті спільної роботи сьогодні в ночі затримано групу іноземців з Південної Азії, повідомляють на ФБ сторінці Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон

Так, інформацію про можливу появу в прикордонні групи нелегалів правоохоронці завчасно отримали від співробітників оперативних підрозділів Західного регіонального управління Держприкордонслужби. В результаті відпрацювання інформації мобільним підрозділом «Чернівці» спільно з співробітниками СБУ та Національної поліції затримано групу незаконних мігрантів з Бангладешу.


Транспортний засіб марки «Volkswagen Transporter», яким іноземців перевозив громадянин України, правоохоронці зупинили на околиці населеного пункту Бояни. Скоріш за все водій якраз здійснював підвіз іноземців до прикордонного району. Надалі група мала, в незаконний спосіб, перетнути кордон з Румунією та мандрувати в пошуках кращої долі країнами ЄС.
Наданий час проводиться ідентифікація осіб, адже затримані жодних документів при собі не мали. Також з’ясовуються обставини легального перебування їх на території України. За попередньою інформацією всі чоловіки віком до 30 років.
Наразі затримані знаходяться у пункті тимчасового утримання Чернівецького прикордонного загону Після проведення відповідних фільтраційних заходів їх буде притягнуто до адміністративної відповідальності за ч.2 ст.204-1 КупАП «Порушення або спроба порушення державного кордону».

Водію, який перевозив іноземців, попередньо кваліфікують вчинення злочину, передбаченого ст. 332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через Державний кордон України».

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...