Мед Атлант

 В Івано-Франківську знову обговорять бренд міста

Сьогодні, 25 квітня, на сесії Івано-Франківської міської ради депутати обговорили питання бренду міста.

Такий бренд затвердив міськвиконком

Теперішній бренд, за словами депутата Івана Герасимка, не підходить місту. Тому над брендом треба подумати й можливо зараз це питання відкласти.

“Ми не можемо розробити логотип, який би задовільняв кожного. Розробкою займалася не тільки громада міста, але й фахівці з ПРОМІСу. Ми витримали всю субординацію, але це не значить, що цей логотип на багато років”, – зазначив Богдан Білик й закликав до розробки бренду долучитися громаду.

Руслан Марцінків зауважив, що питання бренду міста слід винести на громадські обговорення. Депутати проголосували “за основу” цього питання.

Нагадаємо, рішення про бренд міста затвердив міськвиконком у грудні минулого року. На конкурсі отримали 16 ідей від 5-ти різних авторів. У кінцевому варіанті вибирали між із 6 ідей. Над цим завданням міська рада працювала спільно з проектом ПРОМІС. На розробку бренду було виділено 100 тисяч гривень.

Тема бренда Франківська обговорюється вже давно. В травні 2018 року конкурсна комісія оголосила конкурс на розробку дизайну бренда Івано-Франківська. Серед запропонованих варіантів було обрано 6 найбільш цікавих. Саме з них 20 вересня 2018 року визначили переможця. Ним стала розробка дизайну бренда Ігоря Гуцуляка, – йдеться на сайті Івано-Франківської міської ради.

В основі логотипного знаку – проекція (вигляд зверху) Ратуші. Кольорову гаму складають червоний і чорний та їхні відтінки. Також на логотипі можна помітити основні символи ідентифікації міста – Міська Ратуша, Станіславська фортеця (Бастіон), Галка (герб Івано-Франківська), перо для каліграфії та географічне розташування міста (екологічно чиста місцевість у передгір’ї українських Карпат).

Співавтор дизайну бренду Ігор Гуцуляк запропонував варіанти використання символів у рекламі, друкованій і сувенірній продукції, і навіть для авіаліній. Базовий логотип подається українською мовою. При використанні інших мовних версій графічний напис перекладається на слоган. Головна тема – «Івано-Франківськ – місто для життя».

Читайте також: Важкі “пологи”: чотири спроби народження бренду Франківська. ФОТО.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...