Мед Атлант

Рівень води в Бистриці Солотвинській піднявся на 1,5 метра

Дощові опади, що мали місце 30 квітня та 1 травня поточного року призвели до підтоплення підвальних приміщень та присадибних ділянок.

Про можливе погіршення погодних умов органи виконавчої влади і місцевого самоврядування та населення області були завчасно поінформовані.

За даними Івано-Франківського обласного центру з гідрометеорології найбільше опадів спостерігалося в гірських районах області.

Так на р. Бистриця Солотвинська, біля населеного пункту Гута, рівень води в річці піднявся на 146 см, а на р. Бистриця Надвірнянська, в районі населеного пункту Пасічна, на 62 см. Спостерігався також різкий підйом води на 144 см на річці Прут біля м.Коломия за рахунок стоку з приток Прута.

В басейні р. Дністра продовжується незначний підйом рівня води.

На річці Черемош, біля с.Білоберізка Верховинського району, спостерігається вихід води на заплаву та часткове підтоплення присадибних земельних ділянок.

В області за дорученням голови обласної державної адміністрації, для оперативного вирішення питань пов’язаних з наслідками стихії, працюють оперативні групи. Аналогічні групи працюють районах та містах області.

Так, для оцінки ситуації такі групи виїжджали на р. Бистриця Солотвинська в районі населеного пункту Підлісся Тисменицького району, на р. Прут біля населеного пункту Борщів Снятинського району та р. Лімниця біля населеного пункту Добровляни Калуського району.

Ситуація за наслідками стихії знаходиться під контролем органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та служб оперативного реагування.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...