Мед Атлант

У Франківську пропонують вести електронний журнал звернень мешканців до депутатів

Сьогодні, 2 травня, ГО “Центр Політичних Студій” провела круглий стіл “Обговорення проекту рішення “Про організацію особистого прийому депутатами Івано-Франківської міської ради”.

Проект рішення “Про організацію особистого прийому депутатами Івано-Франківської міської ради” розробили в рамках реалізації проекту “Приймальня депутата” та напрацювали експерти ГО “Центр Політичних Студій” за результатами моніторингу проведення депутатами міської ради прийомів громадян.

Сам проект рішення пропонує впровадження електронної системи фіксації звернень громадян до депутатів міської ради з подальшою фіксацією стану їх розгляду та вирішення поданих проблем. Електронний журнал експерти пропонують публікувати на сайті Івано-Франківської міської ради.

Таким чином, громада зможе оцінити ефективність роботи обраних депутатів, а самі депутати – збільшити рівень прозорості та підзвітності перед громадою. Журнал пропонують вести в електронній формі у таблиці Excel та щомісячно надсилати в організаційний відділ.

Депутат Мстислав Тарас зазначив, що депутати працюють на громадській засаді, тому це буде складно. Проблема також у тому, що у деяких депутатів більшість інформації у таблицях стосуватиметься коштів на допомогу. Зазначимо, що депутати регулярно, не рідше одного ращу на місяць, проводять особистий прийом громадян. Згідно з проектом рішення депутатам забороняється відмовляти громадянам у прийомі, порушувати оприлюднений графік особистого прийому, розголошувати прізвища авторів звернень, переслідувати осіб за скарги.

З боку депутатів пролунала пропозиція звітуватися раз у рік, а не раз у місяць чи квартал. Наталя Карабин, керівник секретаріату, зазначила:

У кожного депутата письмово ведеться облік усіх громадян. Тому чи доцільно викладати такі журнали, що дасть громадянину така статистика.

Віталій Світлик, директор “Центру політичних студій”, підкреслив, що кожен депутат розумів, що представлятиме громаду на громадських засадах і робота з електронним журналом не займе багато часу.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...