Мед Атлант

Як нацгвардійці на Калущині боролися з наслідками негоди. ФОТО

Через негоду на Івано-Франківщині річки вийшли з берегів. У селі Добровляни на Калущині боротися з наслідками стихії допомагали нацгвардійці.

Про це повідомляє група інформації і комунікації Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України. У Добровлянах вода зруйнувала значну частину берега та підбиралась до помешкань жителів села.

За допомогою у ліквідації наслідків негоди керівництво Калуського району звернулось до гвардійців. Ті одразу відгукнулись та вирушили на усунення наслідків негоди.

До нас звернувся голова Калуської районної державної адміністрації Іван Данів про допомогу в укріпленні берега річки Лімниця, яка щороку турбує мешканців села. Адже це гірська річка, і під час злив в горах її рівень суттєво підіймається й розмиває береги, – розповідає командир 3 патрульної роти військової частини 1241 капітан Василь Пицик. – Коли ми прибули на місце то побачили, що річка вже майже дійшла до деяких будівель, тож, не гаючи часу, ми приступили до роботи. Військовослужбовці набивали великі мішки блоками та піском. Інші тягали дерева та робили основу укріплення берега, далі наповнені мішки встановлювали на зложену дерев’яну основу. Під час роботи було помітно, що рівень води постійно підіймається, на пів метра щопівгодини. Також, на місці постійно перебувало керівництво району.

Загалом військовослужбовці перенесли близько півтори сотні мішків піскосуміші, а це – понад п’ятнадцять тонн матеріалів. Спільно з місцевими мешканцями вони укріпили значну частину розмитого берега річки, чим запобігли подальшому вимиванню ґрунту та зсуву в річку будівлі.

 

Читайте  також: Негода на Прикарпатті: річки виходять з берегів. ФОТО. ВІДЕО.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...