Мед Атлант

В Богородчанах відкрили реабілітаційний центр для дітей з інвалідністю

Сьогодні, 3 травня в Богородчанах відкрили реабілітаційний центр при благодійному товаристві «Світла Надія».

Реабілітаційний центр розміщено в колишньому приміщенні військово-спортивного ліцею. Чин освячення провели отець Михайло Момот та отець Микола Савчин. Про це повідомляють на сторінці Богородчанської районної державної адміністрації.

За словами керівника БО «Світла Надія» Надії Стефурак (паралімпійська чемпіонка), у новоствореному центрі передбачено проведення не лише медичної, а й соціальної та педагогічної реабілітації, діти займатимуться ігровою лікувальною фізкультурою, розвиватимуть мислення й творчі здібності. 

У нашому центрі будуть займатися кваліфіковані соціальні педагоги, вихователі, логопеди, психологи, спеціалісти з фізичної реабілітації. Функціонуватиме кабінет різновиду масажу. Під час занять спеціалістів з дітьми мами отримають можливість відпочити, поспілкуватися. У Богородчанах буде функціонувати реабілітаційна система “Павук”, необхідна для лікування дітей з дитячим церебральним паралічем. Його вартість понад 70 тисяч гривень. Такий подарунок зробити представники товариства української молоді в Австрії. 18 лютого вони організували та провели Віденський бал, а виручені кошти пожертвували на благодійність двом реабілітаційним центрам. Одному на сході, а іншому в Богородчанах. За ці кошти було придбано обладнання для кінезотерапії, реабілітаційну систему “Павук”, “пісочний стіл”, – розповідає Надія.

Надія Стефурак та її команда щиро вдячні українцям в Австрії оскільки як відомо, такого обладнання немає навіть в Івано-Франківську. 

Довідково:

На сьогодні у Богородчанському районі є 119 дітей з особливими діагнозами: ДЦП, аутизмом, з хромосомною аномалією – синдромом Дауна, епілепсією. Найближчі реабілітаційні центри знаходяться у Надвірній та Івано-Франківську, але добиратись туди з гірських сіл батькам з хворими дітками дуже важко.
У серпні минулого року Богородчанська районна рада надала приміщення під центр в якому будуть проводиться реабілітація та спільні зустрічі тих, кого об’єднує цей діагноз.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...