Мед Атлант

Чотири підозри на меланому: як франківці перевіряють родимки та стан шкіри. ФОТО

Як вже повідомляло “МІСТО“, 9, 10 та 11 травня на Вічевому майдані в Івано-Франківську стоятимуть намети, де можна буде обстежити стан своєї шкіри та родимок.

Як повідомив журналісту “МІСТА” директор клініки, яка проводить обстеження, за вчорашній день медики вже встигли обстежити близько 500 людей. Лікарі виявили чотири підозри на меланому та п’ять базаліом.

Минуло року до нас зверталися переважно люди похилого віку. Цьогоріч приходять і діти, і багато молодих людей. Також з’явилася більша потреба в дерматологічному обстеженні. Кожне п’яте звернення – з висипаннями та незрозумілили утвореннями на шкірі, – розповідає Станістав Онищук.

Зазначимо, що меланома – та ракова хвороба, яка дуже схожа на родимку й є найбільш агресивною та небезпечно серед ракових пухлин. Вона не має вікових обмежень, не болить, не завдає дискомфорту людині. Але є джерелом непоправної шкоди організму. Тому найчастіше люди звертаються за допомогою до медиків занадто пізно. Коли врятувати життя вже немає шансів. А меланому важливо швидко виявити та лікувати.

Базаліома – пухлина з базального шару епітелію шкіри, один з різновидів раку шкіри. Розвивається з атипових базальних клітин епідермісу і фолікулярного епітелію. За рівнем злоякісності займає проміжне положення між доброякісними і злоякісними пухлинами.

Нагадаємо, що обстеження триватиме ще сьогодні та завтра. Діагностика – швидка (2-5 хв) та безболісна, але може врятувати життя.

Читайте також: Супрун розповіла, чим можна замінити цибулю.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...