Мед Атлант

На Надвірнянщині відкрили оновлений Меморіальний комплекс ОУН-УПА

На Надвірнянщині в селі Цуцилів після реконструкції відкрили Меморіальний комплекс ОУН-УПА.

Про це повідомлено на сайті Надвірнянської районної адміністрації.

Захід розпочався з державного гімну України та хвилини мовчання за загиблими Героями. У освяченні та відкритті Меморіалу взяли участь чиновники, вояки ОУН-УПА, учасники російсько-української війни, учні Прикарпатського військово-спортивного ліцею, депутати обласної та районної рад, духовенство та громада села. Почесну варту під час посвячення пам’ятного комплексу несли ліцеїсти військово-спортивного ліцею.

На місці поховань священники відслужили чин панахиди та освятили могили. Крім того, військовими було виконано салют на їх честь.

Під час реконструкції вдалося відновити 47 могил, з них 43 учасники визвольних змагань жителів села Цуцилів це – вояки УПА, провідники ОУН районного проводу, референти Ланчинецького та Надвірнянського надрайонного проводів ОУН, станичні ОУН, санітарка та зв’язкова Станиславівського окружного проводу ОУН. Крім жителів села Цуцилів на Меморіалі похоронені: вояк УПА з с. Грабовець, вояк УПА з с. Красна, господарчий референт Надвірнянського надрайонного проводу ОУН “Сірко” Михайло Кметюк та референт Крайового проводу “Ганді”. Прізвища референта Крайового проводу на псевдо “Ганді” та вояка УПА з с. Красна, на жаль, на сьогодні ще не встановлено.

На відкритті посадовці відзначили ветеранів ОУН-УПА, учасників АТО відзнаками “За заслуги перед Надвірнянщиною”, подяками голови районної ради та спільними грамотами Надвірнянської районної державної адміністрації, районної ради.

Зазначимо, що з часу побудови Меморіального комплексу пройшло 28 років, тому виникла необхідність проведення ремонтних робіт.

Читайте також: Як упівці з НКВС та Вермахтом боролися у Франківську. ФОТО. ВІДЕО.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...