Мед Атлант

На дорогах Івано-Франківщини встановили попереджувальні знаки щодо обмереження руху

Попереджувальні знаки щодо обмереження руху встановили на в’їздах до Івано-Франківської області.

Про це повідомляє Служба автомобільних доріг Івано-Франківської області. Обмеження руху для транспортних засобів загальною масою понад 24 т і навантаженням на вісь більше 7 т, з 08.00 до 20.00 при температурі вище 28 градусів.

Причина таких вимушених заходів – висока температура повітря в літній період, яка призводить до нагрівання асфальтобетонного покриття. За даними науковців, при температурі плюс 28 градусів за Цельсієм дорожнє покриття нагрівається до плюс 40—42 градусів. У результаті погіршуються його міцнісні характеристики. Відповідно, рух великовагового транспорту за таких умов спричиняє катастрофічні руйнування дорожнього полотна, – пишуть у САД.

Дотримання цих вимог перевізниками жорстко контролюватиметься співробітниками Управління Укртрансбезпеки в Івано-Франківській області та Управління патрульної поліції в області.

Працівники підрядних організацій Служби автодоріг встановили на дорогах загального користування державного значення дорожні знаки і панно для інформування водіїв про обмеження руху та місця стоянок великовагового автотранспорту.

Читайте також: На Прикарпатті запровадили обмеження для руху великогабаритного транспорту.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...