Мед Атлант

Франківців навчали протидіяти торгівлі людьми. ФОТО

Сьогодні, 30 липня, у Франківську на Вічевому майдані активісти провели акцію до дня протидії торгівлі людьми.

30 липня весь світ відзначає день боротьби з торгівлею людьми. Торгівля людьми є третім за прибутковістю злочином. Акцію провів благодійний фонд “Карітас”, головною метою було донести важливість цієї проблеми та підвищити обізнаність людей.

Проходячи цей лабіринт, люди потрапляють у різні ситуації та отримують корисну інформацію, як правильно себе поводити, якщо зіткнулись із такою проблемою.

Цей лабіринт навчить людей безпечно та успішно подорожувати за кордон, а також працевлаштуватись. Лабіринт складається з інформаційних блоків, які дозволять людям краще знати, які документи потрібні пдії торгівлі людьми, – зазначає соціальний працівник “Карітас. Івано-Франківськ УГКЦ”.

На початку лабіринту мешканці міста отримували 5 найнеобхідніших карток: паспорт, копії документів, консульство, кодове слово і страхівка. Під час проходження лабіринту франківці за допомогою карток виконували завдання. Так, кожна “станція” показувала чи людина правильно розуміє суть цього завдання чи ні.

Сьогодні було дуже багато людей, які брали участь у проходженні лабіринту. Були ті, хто подорожує і не подорожує, але які дуже хотіли б. Були люди, які заради цікавості проходили. Тобто, людям цікаво, люди хочуть знати, що потрібно робити у такій ситуації, куди звертатись, – розповідає працівниця.

Також, сьогодні, на вокзалі під час акції активісти зустріли жінку, яка декілька років тому стала жертвою торгівлі людьми. Однак жінка вчасно зреагувала цю ситуацію та звернулась у консульство.

У Франківську, час від часу, люди звертаються у реабілітаційні центри та до служб соціального захисту. Також наш благодійний фонд “Карітас” надає допомогу та підтримку особам, які постраждали внаслідок торгівлі людьми, – додає працівниця благодійного фонду.

Нагадаємо, що на Прикарпатті двоє неповнолітніх отримали покарання у вигляді позбавлення волі.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...