Мед Атлант

Бурштинське водосховище та Дністер ввійшли до переліку Водно-болотних угідь міжнародного значення

Бурштинське водосховище (Галицький НПП, користувач Бурштинська ТЕС) та річка Дністер (в межах Галицького району) ввійшли до переліку Водно-болотних угідь міжнародного значення (Рамсарські угіддя).

Цей природоохоронний статус, цінні у природоохоронному, господарському, екоосвітньому та рекреаційному відношенні водойми, отримали завдяки нашій кропіткій роботі. Тепер працюємо над їх збереженням, відтворенням та раціональним використанням! – повідомляють на сторінці Eco-Halych: Wildlife Rehab Реабілітація дикої природи.

Довідково:

Рамсарська конвенція про водно-болотні угіддя, що мають міжнародне значення, головним чином як середовища існування водоплавних птахів (англ. The Convention on Wetlands of International Importance, especially as Waterfowl Habitat) — міжнародна конвенція, що була підписана 1971 року в місті Рамсар, Іран.

Рамсарська конвенція є першою глобальною угодою з охорони та збереження природних ресурсів. Її назва відображає початкову мету угоди − зберегти водно-болотні угіддя, як середовище для водоплавних птахів. Поступово мету Конвенції було розширено і зараз вона охоплює всі аспекти збереження та збалансованого використання водно-болотних екосистем, цінних для збереження біологічного різноманіття та забезпечення існування людини.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...