Мед Атлант

65 маленьких франківців отримали перші портфелики

Традиційно перед початком навчального року в Івано-Франківську відзначають свято портфелика, започатковане службою у справах дітей ще вісім років тому.

Так щорічно коштом міського бюджету закуповують шкільні рюкзаки та необхідне приладдя дітям-сиротам і позбавленим батьківського піклування. А ось вже третій рік поспіль до цього списку додаються й діти, чиї батьки загинули в зоні АТО, інформують у мерії.

Ранці з необхідними канцтоварами отримали 65 учнів 1-4 класів, що найбільше потребують нашої підтримки: сироти, позбавлені батьківського піклування, ті, хто перебувають в складних життєвих умовах, чиї батьки загинули в зоні ООС, діти учасників ООС, які померли після повернення додому.

Дружина загиблого в зоні АТО Ірина Парасюк, мама двох дітей, каже, що акція дуже корисна. Її дітки втретє отримують допомогу від міста і завжди це тільки необхідні речі, які, менше з тим, коштують немало.

Крім того, 159 учнів 1-9 класів, отримають сертифікати на шкільне приладдя. Йдеться про дітей, чиї батьки – учасники ООС з інвалідністю, поранені, багатодітні. Першокласники зможуть скупитись на 1000 гривень, решта учнів – на 590. Таку ініціативу запровадили минулоріч.

Фото: Павло Пивовар.

Читайте також:  “Карітас” Франківська збирає перші портфелики для дітей, чиї батьки не в змозі зібрати їх до школи.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...