Мед Атлант

У Франківську ювенали влаштували флешмоб, аби привернути увагу до дитячих суїцидів

Сььгодні, 10 вересня, у Всесвітній день запобігання самогубствам на подвір’ї Івано-Франківського ліцею ім. Романа Шухевича дітвора та працівники прикарпатської ювенальної превенції вилаштувалися у формі смайлика, пропагуючи у такий спосіб цінність людського життя.

До флешмобу долучилися понад півтори сотні учнів ліцею. Готуючись до профілактичної акції, ліцеїсти зробили паперові смайлики та сердечка, інформують у пресслужбі обласної поліції.

Їх після проведення заходу працівники поліції віддаватимуть діткам, що у скрутні моменти потребують підтримки та розради.

Дружня атмосфера, щирі посмішки учасників флешмобу засвідчили, що ці діти відкриті до спілкування, діляться своїми позитивними емоціями, не залишать товариша наодинці з його проблемами, переконані у ювенальній поліції.

Фото: пресслужба поліції Івано-Франківщини. 

Довідково.

10 вересня щорічно відзначається Всесвітній день запобігання самогубствам. Важливо пам’ятати, що самогубство можливо попередити.

Всесвітній день запобігання самогубствам почали проводитися з ініціативи Міжнародної асоціації по запобіганню самогубствам (МАПС) при активній підтримці Всесвітньої організації охорони здоров’я та під патронажем Організації Об’єднаних Націй.

Згідно наведеній ВООЗ статистиці, в третьому тисячолітті від суїцидів гине більше людей, ніж через всі війни та насильницькі вбивства разом взяті. Всесвітній день запобігання суїциду, за задумом представників Міжнародної асоціації по запобіганню самогубствам, покликаний привернути увагу влади й громадськості до цієї проблеми.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...