Мед Атлант

Франківська облрада занепокоєна можливим продажем земель іноземцям

До 1 жовтня уряд України має внести законопроєкт про продаж земель сільськогосподарського призначення. Про це на сесії обласної ради повідомив Іван Приймак, голова постійної комісії облради з питань аграрної політики та земельних відносин.

Тож депутати підготували звернення облради до ВР та Президента – «Щодо заборони іноземним фізичним та юридичним особам набувати власності землі чи інші державні стратегічні ресурси України”.

Приймак зазначив, що сільське господарство України розвивається, а продаж землі іноземцям може суттєво вплинути на економічний розвиток.

У зверненні ідеться про те, щоб прямо або опосередковано заборонити іноземцям набувати у власність землі сільськогосподарського використання.

Депутатка від фракції «Воля» Ольга Галабала зазначали, що варто допрацювати його та відкласти розгляд та голосування.

«Потрібно врегулювати питання оренди земель, але в жодному разі не продавати. Звернення написане в такій формі, що ми не можемо за нього проголосувати. Його потрібно конструктивно доопрацювати і проголосувати за нього», – зазначив свободівець Михайло Королик.

«Комісія напрацювали це звернення на основі публічних заяв керівників. Якщо буде 1 жовтня законопроєкт у ВР, ми його перечитаємо і напишемо інше. А зараз пропоную внести деякі пропозиції», – зазначив Іван Приймак.

Тільки 34 депутати проголосували за рішення, тож воно не прийняте. Олександр Сич запропонував доопрацювати звернення, внести поправки та пропозиції та проголосувати за нього пізніше

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...